söndag 19 maj 2024

23 mars - 18 maj

På det nya jobbet har det stundtals varit kaos. Vi är underbemannade och på grund av en planeringsmiss har vi dessutom hamnat på efterkälken med flera tusen ordrar. Ledningen kräver hela tiden att vi ska leverera snabbare och man arbetar övertid, både vardagar och helger. Själv jobbade jag på Kristi Himmelfärdsdag. I övrigt har jag tackat nej. Det verkar inte som företaget har rätt att beordra övertid. Antalet incidenter, tillbud och olyckor har hela tiden varit högt. På mitt skift inträffade en allvarlig olycka i början av maj. En tjej i 25-årsåldern fick förpackningar med skruvar över sig från flera meters höjd, då hon skulle ställa upp en pall i ett ställage. Hon hamnade på sjukhus men fick åka hem senare på natten. Hon blev dock sjukskriven i ett par veckor och därefter fråntagen truckkörtillståndet på arbetsplatsen. Själv har jag klarat mig undan olyckor och incidenter.



Påsken firade jag först med min mor på Långfredagen och därefter med min halvbror.






Hemma på fritiden har jag ägnat tid till att forsätta inreda huset, främst på övervåningen med en ny tavla "Bismarck." Samt en kristallkrona, som jag vunnit i en internetauktion, och ett Lee Enfield-replika gevär som jag länge velat ha på väggen i brasrummet.




Onsdagen den 1 maj deltog jag i ett första majtåg i min stad. Det är många år sedan jag deltog senast men situationen i Sverige och Europa gjorde att det kändes viktigare än någonsin att markera vad som är rätt och fel.