måndag 22 juli 2024

19 maj - 21 juli

Under sommaren har jag fortsatt arbeta på samma arbetsplats. Nu har jag mindre än två månader kvar på kontraktet och vet inte hur det ska bli. Tjejen som råkade ut för en olycka beskylldes senare för att vara vållande och blev av med trucktillståndet. Senare blev hon även uppsagd då man ansåg henne sjukanmäla sig för ofta. På så sätt förlorade jag min bästa vän på arbetsplatsen. En gammal klasskamrat från grundskolan dök oväntat och plötsligt upp därinne som nyanställd. Vi brukade spela rollspel tillsammans när vi var 13-15 år. Han bytte skola när vi gick i nionde klass och jag hade inte pratat med honom sedan dess. Jobbet nöter alltmer på mig. Jag har tappat i vikt och arbetsbyxorna har blivit för stora. Med tanke på att de bara är storlek 48 så var jag redan smal när jag började i mars och detta är oroväckande. Jag får dessutom ont i kroppen p.g.a. alla tunga lyft och ryckiga, onaturliga rörelser.






















I slutet av juni lämnade jag in gamla Jaguaren (årsmodell 1996) på verkstad för att felsökas. Strömmen till tomgångsventilen går inte fram genom kabeln. Men mekanikerns fru var höggravid och komplikationer tillstod så hon blev kvar på sjukhuset i tre veckor efter födseln. Så han har fortfarande inte hunnit titta på felet och jag har inte haft tillgång till bilen som jag brukade använda tre gånger till jobbet per vecka. Innanför verkstadsgrindarna stod något så ovanligt och exotiskt som en Volvo 262 C Bertone från 1970-talet, vilken jag passade på att parkera bredvid.


Min halvbror beslöt sig för att sälja sitt hus och istället hyra en bostad som ligger mer centralt placerad i staden. Han bor dock kvar till början av september.






























Fredagen den 14 juni fyllde jag 46 år. Jag fick två presentkort samt en eltandborste som jag ännu inte hunnit prova.

Midsommaren firade jag också hemma samt i närbelägna Vilsta.

Några bilutställningar i Vilsta på torsdagskvällarna har det dock inte blivit för min del, då jag jobbar kvällstid hela sommaren.


På fritiden har jag mest ägnat mig åt trädgårdsarbete hemma, samt renoverat en innerdörr och en skottkärra. Igår började jag renovera den silverfärgade jaguarens fälgar och besökte även Mälarbaden och tog ett dopp i ganska kallt vatten.